Kevään valoa

437
17137
SONY DSC

Karkauspäivänä Helsingissä paistoi aurinko. Aihetta olikin, yhdeksän kuukauden neuvottelujen jälkeen yöllä kello 00.45 oli saatu neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta. Paikalleen jämähtäneiksi moititut työmarkkinajärjestöt osoittivat vastuullisuutensa ja tinkivät kokonaisuuden hyväksi myös saavutetuista eduista. Toukokuun loppuun mennessä käydään alakohtaiset soveltamisneuvottelut myös kirkon pöydässä. Neuvoteltujen sopimusten kattavuus ja hallituksen toimenpiteet arvioidaan kesäkuun alussa.

Turvallinen ja terveellinen työpaikka on jokaisen oikeus. Tähän velvoittaa työnantajaa jo lainsäädäntö, mutta on melkoinen etuoikeus tehdä työtä uudenveroisissa toimitiloissa. Näin ajattelen peruskorjatussa Akava-talossa. Jokainen työpaikkansa väistötiloihin ja sieltä pois siirtänyt muistaa työläyden ja helpotuksen vaiheet. Mielestäni parasta omiin tiloihin paluussa on se, että nyt kaikkien kirkon keskeisten hengellisten viranhaltijoiden järjestöjen toimistot ovat vierekkäin. Ei voi moittia ulkoisia puitteita, jos yhteistyö ei toimi diakonia- ja nuorisotyöntekijöiden, pappien ja kanttorien järjestöjen kesken jäsenten parhaaksi.

Lehtemme on nyt koululaisen ikäinen. Seitsemän vuotta sitten ilmestyi ensimmäinen numero. Toimituskunta ja osa lehden sisällöstä uudistuivat tänä vuonna. Toimituksellinen linjamme ajassa olevien ilmiöiden kuvaajana ja kyseenalaistajana jatkuu. Tässä lehdessä tarkastelemme koulutus- ja kelpoisuusehtojen merkitystä. Uusi juttusarjamme Samoille urille -kertoo diakonia- ja nuorisotyön kiehtovuudesta: työtä tehdään usein samoissa perhepiireissä sukupolvesta toiseen. Kurkistamme vuoden mittaan näiden jäsentemme elämään.

RIITTA HIEDANPÄÄ
toiminnanjohtaja, Dtl
riitta.hiedanpaa@dtl.fi