Uusi Diakonia-ammattikorkeakoulun kampus Helsingin Kalasatamassa avasi ovensa vuoden alussa. Yhteen sulautuivat Kauniaisen, Järvenpään ja Sturenkadun kampukset. Niiden yhdistäminen on maailmanlaajuinen korkeakoulupoliittinen suuntaus, jossa oppilaitosyksiköitä kootaan suurempiin kokonaisuuksiin. Uusi moderni kampus kokoaa saman katon alle 1600 sosiaali-, terveys-, tulkkaus- ja kirkonalan opiskelijaa ja 140 työntekijää. Meitä on siis paljon!

Uusi avara rakennus hämmästytti moderniudellaan meitä pienempiin kampuksiin tottuneita opiskelijoita. Suuret ikkunat ja valoisuus tekevät ilmapiiristä raikkaan. Yhteisöllisyys ja vuorovaikutuksen lisääntyminen on otettu huomioon rakennuksen suunnittelussa. Avoimessa tilassa kohtaa muita opiskelijoita ja opettajia luontevalla tavalla. Sosionomi-diakoniopiskelija Nea Kivistön mukaan yhteisöllisyyden tunteen aistii, vaikka näin alkuvaiheessa käytävillä tuleekin joka päivä vastaan uusia kasvoja.

Rakennuksessa on huomioitu hyvin opiskelijoiden tarve itsenäiseen työskentelyyn. Ylemmissä kerroksissa on monenlaisia tiloja niin ryhmätöiden tekoon kuin hiljaiseen työskentelyyn. Opiskelijat ovat ottaneet monipuoliset tilat rohkeasti käyttöön ja todenneet ne toimiviksi. Kivistö kehuu tilavan kampuksen mahdollistavan itsenäisen opiskelun ja ryhmätyöskentelyn aiempaa paremmin.

Saman katon alta löytyvät nyt kaikki opiskelijapalvelut, kirjasto ja terveydenhoitaja. Rakennuksessa on myös oma kappeli, joka palvelee koulua sekä alueen asukkaita. Koulu sijaitsee Paavalin seurakunnan alueella. Koulun kappelissa järjestetään seurakunnan kanssa kaikille avoimia viikkomessuja. Tavoitteena on tarjota avoin ja kutsuva tila myös alueen asukkaille.

Muutos on iso Järvenpään ja Kauniaisten opiskelijoille. Koulun sijainti on ollut monelle kriteeri opiskelemaan haettaessa. Nyt opiskelijoiden on pitänyt huomioida uudet asumis- ja liikkumisratkaisut arjessaan. Yhteisen kalasatamalaisen identiteetin löytymistä auttaa uusi opiskelijahyvinvointiryhmä, joka järjestää muun muassa hyvinvointi-iltoja ja monikulttuurisia aamiaisia. Aamiaiset järjestetään yhteistyössä naapurikampuksella toimivan ruotsinkielisen ammattikorkeakoulun Arcadan kanssa. Opiskelijoiden yhteisöllisyys ja hyvinvointi huomioidaan monipuolisesti.

Me viimeisen vuoden opiskelijat olemme onnekkaita, kun ehdimme vielä tutustua uuteen kouluun ja nauttia sen yhteisöllisestä ja kansainvälisestä tunnelmasta!

opiskelijat

PAULA VON KOCH
sosionomi-diakoniaopiskelija
paula.vonkoch@student.diak.fi

SANNA HILTUNEN
sosionomi-diakoniaopiskelija
sanna.hiltunen@student.diak.fi