Mitä sydän sanoo, minne jalat vievät?

32
2849

Riitan omaan aikaan kuuluu sauvakävelyä, kulttuuria ja matkustelua. Näytelmät Taivaslaulu, Luonnonlaki, Mahdolliset maailmat, Keuhkot, Slava ja Paha äitipuoli ovat viime aikoina koskettaneet kuten elokuvat Spotlight, Tanskalainen tyttö, Miekkailija, Sota ja mielenrauha.

Museokortti on vastikään uusittu, kuvataide viehättää ja lukeminen maistuu. Musiikkijuhlat ovat tulleet tutuiksi musiikillisesti lahjattomalle.

– Alaluokilla opettaja sanoi kuoroharjoituksissa, että tulehan Riitta istumaan, äänesi kuuluu niin pahasti läpi. Pianonsoiton opettaja taas totesi heti alkuun, että harvoin tapaa ihmistä, jolla on niin vähän rytmitajua. Ei näistä traumaa jäänyt, mutta suu pysyy muiden laulaessa kiinni.

Tie on iltaisin vienyt myös yleisöluennoille.

– Koska arvostan oman alansa ammattilaisia, osaamista ja koulutusta. Istuessani vaikka Tieteen päivillä käy mielessä, että ajatella, tarjolla on ilmaiseksi tällaista. Vastedes voi täysillä tehdä, mitä sydän sanoo ja minne jalat vievät.

Työnantajaltaan Riitta toivoi lähtölahjaa, jonka avulla voi nousta työelämän yläpuolelle. Hän pääsi – korkeanpaikan kammoa uhmaten – kuumailmapallolennolle Helsingin ylle.