”Terveisiä elämästä – Tältä kohtaa”

55
3043

Taitekohdassa. Diakoniatyöntekijöiden Liitossa yksi aikakausi on päättynyt ja uusi alkanut. Riitta Hiedanpää pohtii haastattelussa mennyttä ja tulevaa. Kiitos Riitta työstäsi liitossa ja mukavia eläkepäiviä. Työntekijävaihdoksien yhteydessä työyhteisöt arvioivat elettyä ja samalla suunnataan kohti tulevaa.

Muutoksessa. Dtl:n uudesta asiamiehestä Marko Pasmasta on esittely Ajankohtaista-aukeamalla. Toiminnanjohtajana jatkan työtä jäsenen eduksi liiton hallinnon kanssa. Työyhteisö on tuloksentekokyvyltään paras, kun se on rento, tavoitteellinen, oikeudenmukainen ja kannustava. Siihen pyrin myös itse.

Diakonia- ja nuorisotyö ansaitsevat osaavia esimiehiä. Diakoniabarometrista ilmenee, että oman alan lähiesimies on tiiminjohtajana toimivin vaihtoehto. Sektorit ylittävä yhteinen työ on parhaimmillaan enemmän kuin tekijöidensä summa. Sen edellytyksenä on asiantuntijuuden tunnistaminen. Ydinosaamisen kasvuun tarvitaan oman työalan tiimi ja koulutusta. Kouluissakin opettaja toimii opettajana, vaikka monialaisissa tiimeissä yhdessä oppilaan tueksi toimitaankin. Asiantuntijuuden kehittyminen tarvitsee tuekseen kollegiaalista keskustelua.

Edunvalvontajärjestöt toimivat asennemurroksen keskellä. Paikallinen sopiminen ottaa ensi askelia kirkossa. Ajasta riippumatta, ammattiyhdistysten tehtävänä on tehdä työtä hyvän työelämän puolesta. Tältä kohtaa, juuri nyt.

(Otsikko Aila Meriluodon kirjasta Tältä kohtaa.) 

Tiina Laine
toiminnanjohtaja, Dtl
tiina.laine@dtl.fi