Kuplaa ja ihan tuplakuplaa pukkaa

0
3199

Ay-liikkeessä eletään kuplassa. Mörköjäkin näemme, todellisia ja kuviteltuja. Kohdentuuhan kiinnostuksemme painotetusti työn kysymyksiin, työhyvinvointiin ja edunvalvontaan.

Kirkon johtajat taitavat olla myös ihan omassa kuplassaan, kuten yksittäinen työntekijä ja työmuodotkin. Minkälaisia ovat seurakuntalaisryhmien tai seurakuntahallinnon kuplat?

Tuomiokapitulien kuplassa seurakuntien johtamisen tukeminen ja työyhteisökonsultaatio ovat tulleet oikeaksi superkuplaksi, joka ohittaa ja sivuuttaa kirkon työmuotojen tarpeelliset kysymykset. Tavoitellen toki hyvää. Viimeksi Kuopion hiippakunta muutti diakonian hiippakuntasihteerin tehtävän johtamisen ja työyhteisöjen tukemisen tehtäväksi. Diakoniatyöntekijät ja diakonian saralla toimivat törmäsivät kapituli-itseymmärryskuplaan.

Ihmiset kuplissa: isoissa, pienissä, sinimustissa, punavihreissä, sinisissä, keltaisissa, punaisissa, ohutseinäisissä ja kimmoisissa kumipalloissa. Reformaation hengessä; jos huomenna tulee maailmanloppu, minkä kuplan puhkaisisit tänään?

Olisiko puhkaistava kupla työajan mahdottomuudesta hengellisessä työssä? Lehdessä käsitellään työajattoman työn iloja ja suruja sekä sitä, että asioilla ja tehtävien määrällä olisi joku tolkku.

Arjesta voi tehdä juhlan kanssa-ajattelija. Yhdessä voi tuulettaa ja pistää työelämää järjestykseen niin, että koti olisi työhuolista vapaa, sillä sinulla on oikeus myös juhlaan sekä hyvään arkeen. Iloitse ja pidä hyvästä kiinni, olet sen ansainnut.

Tiina Laine
toiminnanjohtaja, Dtl
tiina.laine@dtl.fi