Raamatusta oma voimakirja skräppäämällä

0
2487

Facebookin tietotulvasta tuli yhtenä päivänä eteen jotain mielenkiintoista. Videossa näytettiin, kuinka Raamatun sivuille luodaan kaunista taidetta. Raamatun sivu värjättiin vesiväreillä ja päälle tekstattiin lause: Don’t be afraid. Just have faith.

Sivu pohjustettiin niin, ettei väri näkynyt ohuen sivun toisella puolella. Vesivärit olivat niin hentoja, että tekstiä pystyi lukemaan hyvin maalauksen jälkeenkin. Tämä video riitti vakuuttamaan meidät. Olimme löytäneet jotain todella uutta ja mielenkiintoista. Samana päivänä aloimme etsiä asiasta lisää tietoa.

Mitä on Bible Journaling? Se on lähtöisin Amerikasta, ja se tarkoittaa Raamatun sivujen kuvittamista maalaamalla ja koristelemalla. Se voisi olla suomeksi Raamatun skräppäämistä. Inspiraatiota erilaisista tekniikoista löytyy valtavasti. Raamatun sivuja voi värittää värikynillä, vesiväreillä, tusseilla ja apuna voi käyttää erilaisia sapluunoita ja tarroja. Pinterestistä ja YouTubesta löytyy videoita ja malleja, joilla pääsee hyvin alkuun.

Skräppäämiseen voi käyttää tavallista Raamattua, mutta sitä varten on tehty myös Skräppäysraamattu. Siinä on leveät marginaalit, joille mahtuu luomaan kuvia ja lauseita. Omia sivuja on hienoa esitellä muille, ja samalla inspiraatiota omaan Raamattuun saa toisten tekemistä sivuista.

Raamatun skräppääminen on helppo aloittaa. Alkuun pääsee Raamatulla ja vesiväreillä. Apuna voi käyttää Raamatun lukukalenteria, jossa on joka päivälle oma kohta. Raamatun kohdasta voi nousta esille jotain, minkä voi kertoa kuvin tai kirjoittamalla kohdan tekstistä marginaaliin. Sitten vain oma luovuus kehiin ja rohkeasti kokeilemaan.

Bible journaling mahdollistaa uudenlaisten Raamattu-ryhmien perustamisen. Ryhmässä kokoonnuttaisiin yhdessä maalaamaan Raamattua. Jokaiselle kerralle olisi valittuna Raamatun kohta ja ideoita, kuinka sen voisi kuvittaa sivuille. Raamatusta voisi jokainen tehdä itsellensä voimakirjan. Taiteen tekemisen ohella voi luontevasti vaihtaa ajatuksia muiden kanssa.

Raamatun skräppäyksessä ei tarvitse olla taiteellisesti lahjakas, vaan mallia voi ottaa valmiista ideoista. Tällä tavoin voit innostua Raamatun lukemisesta, niin kuin mekin.

Pirkko Aalto ja Marjo Nurmi
sosionomi-diakoniopiskelijat Porista