Monenlaista vaikuttamista

0
2834

Liittojemme jäsenten työn luonne ja sisältö on pyrkiä vaikuttamaan. Diakoniatyöntekijä auttaa ihmisiä ja nuorisotyöntekijä ohjaa lapsia ja nuoria heidän elämänvaiheensa kysymyksissä. Näissä ammateissa uskotaan, että asioihin voi vaikuttaa.

Ajattelen, että kasvatuksen ja diakonian tehtävissä toimivilla on erityinen vaikuttamisen lahja ja erityistaito. Toinen on vahvempi henkilökohtaisessa vaikuttamistyössä ja toisella on vahvempi taito vaikuttaa ohjaamalla ryhmiä.

Tässä lehdessä kerrotaan yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, kun toimittajamme haastatteli uusia kunnanvaltuutettuja. Useat liittomme jäsenistä tulivat valituiksi kunnan valtuustoon varsinaiseksi ja varajäseneksi.

Mielenkiintoisia näkökulmia vaikuttamistyöhön avaa sovittelutoiminnasta kertova juttu. Katusovittelussa nuorille tarjotaan mahdollisuus sovittaa rikoksen tunnusmerkit täyttäneet teot.

Kun Sana koskettaa, se vaikuttaa sydämessä ja synnyttää ihmisessä mielenmuutoksen. Kimmo Kajokselle se merkitsi ajattelutavan muuttumista, kun hän alkoi kuuntelemaan toisinajattelijoita. Vuokko Giltig puolestaan löysi vapaaehtoistyöstä oman tavan auttaa diakoniatyötä.

Arja Lusa
toiminnanjohtaja, KNT
arja.lusa@knt.fi

Kuva Anders Kähkönen