Näin äänestät Dtl:n edustajiston vaaleissa

0
2030

Diakoniatyöntekijöiden Liiton sääntöjen mukaan edustajiston jäsenten vaali pidetään joka neljäs vuosi. Edustajisto on liiton ylintä valtaa käyttävä toimielin.

Edustajiston vaalissa äänioikeutettuja ja ehdokaskelpoisia ovat liiton varsinaiset jäsenet (eivät siis opiskelija-, eläkeläis- tai rinnakkaisjäsenet).

Vaali suoritetaan sähköisenä äänestyksenä 14.3.–21.3.2018 kello 12.00 asti.

Sähköinen äänestys tapahtuu kotisivuilla (www.dtl.fi) olevan Vaalit 2018 -linkin kautta. Linkistä avautuu jäsenrekisterin sivu, johon sinun tulee kirjautua sivulla annetun ohjeen mukaisesti. Tähän tarvitset jäsennumerosi (neljä numeroa), jonka löydät jäsenkortista, Dino-lehden osoitekentästä tai kysymällä osoitteeesta toimisto@dtl.fi.

Kirjautumisen jälkeen avautuu jäsentietosivusi, jonka ylälaidassa on ÄÄNESTÄ -linkki. Täältä löydät ehdokaslistat ja voit äänestää mieleistäsi ehdokasta. Järjestelmän asetukset takaavat vaalisalaisuuden säilymisen.

1. Valitse listasta ehdokas, jota äänestät.

2. Valinnan jälkeen paina JATKA-nappia.

3. Seuraavaksi ohjelma pyytää vahvistamaan tekemäsi valinnan. Painamalla VAHVISTA rekisteröityy antamasi ääni.

Kun äänestys on tallentunut, häviää jäsensivultasi Äänestä-linkki. Voit siis äänestää vain kerran ja antamaasi ääntä ei voi vahvistamisen jälkeen enää muuttaa.

Äänestysaikaa sinulla on 21.3.2018 klo 12.00 saakka.

Äänestysajan päätyttyä vaalilautakunta kokoontuu laskemaan äänet ja vahvistamaan vaalin tuloksen 21.3.2018. Vaalin tulos ilmoitetaan kokouksen jälkeen kotisivuilla.

Jos jäsennumerosi on hukassa tai kirjautumisessa on ongelmia, ota viipymättä yhteys toimistoon: toimisto@dtl.fi tai 010 2190 300 (ma-pe klo 9–15).

Direktiv inför valet av representantskap hittar ni på förbundets hemsida www.dtl.fi/vaalit-2018.