Digihalaus

0
1394

Vuodesta 1890 on valmistettu keltaisia lyijykyniä. Keltainen kynä on vaihtunut pääasiassa mustaan näppäimistöön. Viesti kulkekoon kuitenkin terävänä; diakonia- ja nuorisotyöntekijät rakentavat merkityksellistä kirkkoa ja yhteiskuntaa. Tänä keväänä työ on muokattu uusiksi. On etsitty ja löydetty, miten olla etäällä ja samalla lähellä. Pakon edessä on tehty digiloikkia tai -syöksyjä, totta vie Teams on tullut tutuksi. Mitä tästä opimmekaan?

Koronasta huolimatta yhteiskuntaa avataan vähitellen. Tulevan kesän leirit pidetään tai sitten ei. Teoriassa leireillä voidaan pitää turvavälejä, tuskin käytännössä. Onko joku nähnyt 30 lapsen, nuoren tai vanhan kokoontuvan kahden metrin turvaväleillä? On hyvä muistaa, että työnantaja on viime kädessä vastuussa turvallisesta ja terveyttä vaarantamattomasta työympäristöstä.

Koronakevään keskellä on neuvoteltu virka- ja työehtosopimuksista sekä työaikalain soveltamisesta kirkon hengelliseen työajattomaan työhön. Ratkaisuja etsittiin vaan ei löydetty, joten Akava pyysi työneuvostolta lausuntoa, miten työaikalakia tulisi soveltaa kirkon hengelliseen työhön. Neuvottelut ovat vielä kesken. Seuratkaa liittojen ajankohtaiskirjeitä, tämä lehti meni painoon ennen ratkaisuja. Sivuilla 21–22 neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen kuvailee neuvotteluprosessia.

Tiedätkö muuten, miten Kekkonen ja vuosi 1973 liittyvät kirkonkin pitkiin lomiin? Vastauksen löydät tästä lehdestä.

Hyvää kesää kaikille!

Tiina Laine
toiminnanjohtaja, Dtl
tiina.laine@dtl.fi