Pitkä tie tuli päätökseen

0
1015

Ilmoitin KNT:n jäsentiedotteessa hiljattain, että olen ehdolla liiton puheenjohtajaksi seuraavalle kaudelle. Tätä kuitenkin huolella harkittuani tulin siihen tulokseen, että vetäydyn vaalista henkilökohtaisiin syihin vedoten. On tullut aika luovuttaa liiton puheenjohtajuus seuraavalle.

Elämäni KNT:n jäsenenä alkoi noin 31 vuotta sitten. Vuonna 1989 liityin KNT:n opiskelijajäseneksi ja 1992 maksavaksi jäseneksi. Lamasta huolimatta sain nuorisotyönohjaajan viransijaisuuden. Töitä riitti sijaisuudesta toiseen, kunnes sain viran Espoosta. Tuolloin KNT oli SVTL:n jäsen, ja minua pyydettiin silloisen alueyhdistyksen hallitukseen. Lähdin mukaan.

KNT:ssa oli pitkään hiertänyt se, että NTO-tavoitteet eivät etene SVTL:n jäsenenä. Liitto erosi SVTL:stä ja liittyi AKAVAn jäsenliitoksi. Ero SVTL:stä tarkoitti minulle eroa alueyhdistyksen hallituksesta. Pian minua pyydettiin KNT:n silloisen hallituksen jäsenen varajäseneksi. Sen myötä minusta tuli hallituksen jäsen. Parin vuoden kuluttua minusta tuli liiton varapuheenjohtaja. Jossain vaiheessa silloinen puheenjohtaja oli sitä mieltä, että hänen palveluksensa liiton johdossa alkaa olla tehty. Minua kysyttiin liiton puheenjohtajan pestiin. Pidettiin hyvänä, että puheenjohtaja tulee hallituksesta ja että hän on valmiiksi perillä liiton toiminnasta. Niin minusta tuli KNT:n seuraava puheenjohtaja.

Olen toiminut nyt seitsemättä vuotta KNT:n puheenjohtajana. Tänä aikana liitossa on tehty monia uudistuksia. Ennen liiton ylimpänä päätösvaltana oli vuosikokous. Huomattiin, että tuo malli ei enää toiminut, ja liitossa aloitettiin organisaatiomuutos. Liittoon perustettiin valtuusto, joka on kooltaan vuosikokousta pienempi, mutta päätöksenteossa tehokas. Samalla uudistettiin liiton säännöt, jotta mm. valtuuston tehtävät saatiin kirjatuksi sääntöihin. Liitolle on myös valmistunut uusi strategia, joka ohjaa liiton toimintaa tulevina vuosina.

Liiton henkilöstön tilanne on rauhallinen. Olemme saaneet jäsenpalvelusihteeriksi moniosaavan henkilön. Hänen tehtävänimikkeensä on muutettu asiamieheksi. Liiton taloushallinto on osittain ulkoistettu. Siten eritoten asiamiehen työnkuvaa on muutettu paremmin liiton nykyisiä tarpeita palveleviksi. Liiton talous on vakaa, koska kuluneina lähivuosina toiminta- ja taloussuunnitelmat on tehty hyvin. Uusi puheenjohtaja saa johdettavakseen hyväkuntoisen liiton.

Toivotan hänelle menestyksekästä ja siunattua puheenjohtajuutta.

Teksti Ilkka Kalliokoski