Kirkon nuorisotyönpäivä on 17.10.

0
784

Meillä on tulossa historiallinen syksy. Olemme kuulleet kentän palautetta siitä, miksi meillä ei ole nuorisotyön päivää? Vastaamme nyt tähän toiveeseen. Historian ensimmäistä kirkon nuorisotyön päivää vietetään 17.10. 2021.

Tänä vuonna päivä osuu Allianssin nuorisotyön viikon päätteeksi sunnuntaille. Ensi vuonna se on maanantai. Millä tavalla sinä ja kollegasi voisitte juhlistaa tätä päivää? Millä tavoin sinä voisit tehdä tämän päivän tutuksi seurakunnassa ja työyhteisössäsi?

Koska tänä vuonna vietämme kirkon nuorisotyön päivää ensimmäistä kertaa, olemme KNT:ssa valmistelleet ideoita ja kättä pitempää päivää varten. Otamme mielellämme myös vastaan tietoa, kuvia ja ideoita, miten juuri sinä ja seurakuntasi vietätte nuorisotyön päivää.

Koska tämä päivä ei ole tavallinen sunnuntai muiden joukossa, niin myös sinä saat joitain itsellesi. Sunnuntaina iltapäivällä järjestämme etäohjelmaa vain sinulle. Ja koska tiedämme, että nuorisotyönohjaajat ovat liikkuva sorttia, on ohjelmakin sellainen, jossa pääset kuuntelun ja katsomisen lisäksi myös itse tekemään. Seuraa sähköpostiasi, lähetämme sinne lisätietoa ohjelmasta.

Anna Kärri liiton puheenjohtaja Ann-Mari Karlsson varapuheenjohtaja Juha Pitkä valtuuston puheenjohtaja


KYRKANS UNGDOMSARBETES DAG ÄR 17.10.

Vi har en historisk höst på kommande. Från fältet har det kommit förfrågningar om varför vi inte firar ungdomsarbetets dag. Nu får den frågan och ”ropet” fått ett svar. Historiens första ungdomsarbets-dag firas den 17.10.2021.

I år råkar dagen vara den söndagen som avslutar Allianssis ungdomsarbetets vecka. Nästa år är det en måndag. På vilket sätt kunde du och dina kolleger fira denna dag? På vilket sätt skulle du kunna görart känd i din församling och arbetslag?

För att vi i år firar kyrkans ungdomsarbetets dag första gången har vi i KNT förberett idéer och någonting att använda denna dag, materialet är på finska. Vi tar också mycket gärna emot kunskap, bilder och idéer på hur just du och din församling firar ungdomsarbetets dag. 

Detta är ingen vanlig söndag bland alla andra så därför får du någonting som är för dig. På söndag eftermiddag ordnas det program på distans bara för dig. Eftersom vi vet att ungdomsarbetarna inte tycker om att bara sitta stilla och lyssna så innehåller det också sådant där vi får göra själva. Eftersom de flesta medlemmarna har finska som modersmål så går också programmet på finska men den praktiska delen så tror jag att alla klarar av att följa och få ut någonting av och sedan framförallt njuta av det du har åstadkommit. Följ din e-post, dit skickar vi mera info om programmet och hur du kan delta.