Myllerrysten keskellä

0
678

Maailma muuttui hetkessä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Liimauduin ruudun äärelle kauhistuneena, epäuskoisena ja tiedonnälkäisenä. Tarvitsemme kriiseissä ajankohtaista tietoa. 

Myllerrysten keskellä haluamme palvella liitoissa jäseniä heidän tarpeidensa mukaisesti. Lukiessasi arvioi, mistä tässä lehdessä pidit, mikä saisi uudistua. Mitkä artikkelit luit mieluiten? Jos lukisit mieluummin verkkolehteä, katselisitko videoita, perehtyisit erityispitkiin juttuihin vai lyhyihin tietoiskuihin? Lukisitko sekä printtiä että digiä? Mitä haluaisit lukea printistä, mitä digilehdestä? Edellisiin kysymyksiin vastauksen tiedät vain sinä, joten teemme jäsenkyselyn Dtl:n, KNT:n ja Aki-liittojen jäsenille ja kysymme tätä teiltä. On tärkeä tietää, mitä ajattelette, jotta linjaamme jatkoa tahtonne mukaisesti. Kysely tulee teidän sähköposteihinne huhti-toukokuun aikana. Lue siis tätä lehteä uteliaalla mielellä.

Jäsenten näkemystä kysytään myös edustajiston ja valtuuston vaaleissa. Jäsenillä on nyt mahdollisuus äänestää päättäjät liittojen ylimmiksi päättäjiksi. Käytännön ohjeet ja edustajat löydät tästä lehdestä. Käytä valtaasi. Diakonia ja nuorisotyönohjaajien rekrytoinnin kohdalla kirkko on uuden edessä. Työntekijöitä on vaikea saada, koska palkka – eivätkä aina työolotkaan – ole kilpailukykyisiä. Näillä aloilla voi valita myös muun työnantajan kuin kirkon. Tässä kirkon päättäjät ja johtajat taitavat nukkua ruususen unta. Palkalla voi ja tulee kilpailla, myös kirkossa. Opiskelijat pohtivat työpajoissaan, millaisia työntekijöitä kirkko tulevaisuudessa tarvitsee ja miten hengellinen elämä hoidetaan. He vaihtavat avoimesti ajatuksiaan seurakuntaharjoitteluista. Mitä kirkko tekee, jotta valmistuvat hakisivat myös kirkosta töitä?

Toivo ja arjen teot tekevät tulevaisuuden, siis hyvää diakonian juhlavuotta.

Tiina Laine

toiminnanjohtaja, Dtl

tiina.laine@dtl.fi