Osaamista liittoon suoraan seurakunnasta

0
376

Astun Pasilassa Akavatalossa sijaitsevaan Diakoniatyöntekijöiden Liiton toimistoon tuoreena järjestökoordinaattorina. On syksyinen aamu lokakuussa 2022. Toimistossa on iloinen tunnelma ja nauru helähtää, kun minut toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi.

Ensivaikutelma ei useinkaan petä – ei nytkään! Toisen arvostaminen ja kuuntelu sekä yhteinen päämäärä edistää diakoniakoulutettujen asioita ovat tiimin kulmakiviä. Maanantaisin kokoonnumme käymään läpi ajankohtaisia asioita, työntekijöiden työviikkoa ja kuulumisia. Ajatuksia vaihdetaan ja ideoinnille on tilaa. Tämän pöydän äärestä on monta hyvää ideaa lähtenyt kasvamaan. Maanantaiaamupäivät ovat yhteisen kehittämisen ja työskentelyn aikaa, muuten toiminnanjohtaja ja asiamies ovatkin paljon liikkeellä ja minä valtaan toimiston itselleni. Olen toimistolla pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin toimistotyöaikaan.

Minua ennen toimiston puhelimeen vastasi toimistoassistentti Liisa Rossi, joka jäi marraskuussa eläkkeelle. Liisa oli opastamassa minua lokakuun ajan jäsenrekisteriin, jäsenmaksuihin, myynti- ja ostolaskutukseen, talouden seurantaan ja erilaisiin toimistotöihin liittyviin työtehtäviin. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä hyvästä perehdytyksestä. Työntekijän vaihtuessa muutettiin myös tehtävänimike järjestökoordinaattoriksi ja tehtävänkuvan painopiste on siirtynyt taloushallinnosta jäsenneuvonnan suuntaan.

Siirryin Diakoniatyöntekijöiden Liittoon suoraan johtavan diakoniatyöntekijän sijaisuudesta. Olen työskennellyt seurakunnan diakoniatyössä vuodesta 2008 alkaen. Työurani aikana olen toiminut myös Jukon pääluottamusmiehenä. Olen saanut katsoa seurakunnassa tehtävää työtä kolmesta tulokulmasta: perustyöntekijän, lähiesihenkilön sekä työntekijöiden edustajan. Taustani mahdollistaa sen, että jokainen liiton palkatuista työntekijöistä pystyy antamaan jäsenille neuvontaa työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Olenkin iloinnut jäsenten kanssa käydyistä keskusteluista ja siitä, että liittoon kuuluvan on mahdollista saada apua ja tukea nopeasti ja helposti.

Jotta myös jäsenmaksuasiat sujuisivat helposti, haluaisin muistuttaa teitä sisaret ja veljet omien tietojen päivittämisestä meille liittoon! Jäsenmaksun perintä palkasta sujuu pääsääntöisesti hyvin, kun teet samaa työtä. Mutta työtilanteesi muuttuessa (vaihdat työtehtävää seurakunnan sisällä, vaihdat työpaikkaa, jäät joksikin aikaa pois töistä tai jäät eläkkeelle) eivät tietosi päivity liiton rekisteriin ilman omaa ilmoitustasi ja jäsenmaksuasiat menevät sekaisin. Itsesi kannalta (ja myös liiton kannalta) on tärkeää, että muutostilanteissa teet ilmoituksen meille, näin jäsenmaksun maksamiseen ei tule katkoksia, etkä joudu maksamaan takautuvasti jäsenmaksujasi. Voit tehdä muutokset itse sähköisesti liiton nettisivujen kautta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: toimisto@dtl.fi. tai voit soittaa tänne toimistolle p. 0102190300. Neuvon ja autan mielelläni.

Teksti Inkeri Saksa