Epäilevät huolenpidossa

0
2585

Pidin kesän lopulla nuorille puheen Jumalan huolenpidosta ja haluan jakaa näitä ajatuksia myös teille. Jer.29:11 ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Tässä Raamatun kohdassa Jumala lupaa ihmisille pitävänsä huolen heistä, vaikka he ovat joutuneet pakkosiirtolaisuuteen omista kodeistaan babylonialaisten valloitettua Jerusalemin. Jumala lupaa näille ihmisille, että he pääsevät vielä kerran takaisin kotiin.

Meillä on sama toivo. Ajamme kriisit ovat erilaisia, mutta lupaus on sama: Jumala antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Vaikka meistä tuntuisi siltä, että elämästä ei tule yhtään mitään. Saat huutaa ja itkeä Jumalaa avuksi, eikä hän jätä yksin.

Puhetta miettiessäni ajattelin, että olen huonoin ihminen puhumaan siitä, miten Jumalan huolenpitoon voi luottaa. Olen itse monesti ollut niin toivoton ja eksyksissä, että on tuntunut siltä kuin Jumala juoksisi maratonia edellä jättäen kauas taakse. Kuitenkin tämä aihe kosketti ja puhutteli hurjan paljon. Jumala halusi varmasti muistuttaa minua siitä, että hän ei koskaan hylkää rakasta lastaan, jonka hän on luonut.

Olen monesti huomannut toivotto-mien tilanteiden jälkeen, että Jumala on kantanut ja pitänyt huolen. Jeesus oli läsnä silloin, kun minun voimani eivät riittäneet. Jumala on lähettänyt minulle ihmisiä elämään, jotka pitävät huolen ja välittävät. En vain aina muista olla kiitollinen siitä.

Elämässäsi tulee risteyskohtia, joissa saatat murehtia, pitääkö Jumala sinusta huolta, vaikka mitä tahansa valitset tehdä elämässäsi. Raamatussa Jumala suorastaan hokee huolehtivansa meistä. Pietarin kirjeen kohta kiteyttää Jumalan ajatukset hyvin: ”heittäkää kaikki murheenne Hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.” 1. Piet. 5:7.

Yksi lääke, millä epäilyksistä pääsee eroon, on lukea Raamattua ja niitä monia hyviä lupauksia, joita Jumala meille antaa. Hän ei niitä petä. Toinen lääke ovat kristityt ystävät ja vanhemmat kristityt, joiden kanssa keskustella. Eräs nuori kertoi, että on oppinut yhden asian. Joskus meille osuu paljon vaikeuksia tielle ennen kuin niitä hyviä ja huikeita asioita alkaa tapahtua. Tämä rohkaisi minua paljon ja kertoi siitä, että aina kristityn ei tarvitse olla vanhempi opastaakseen, vaan joskus nuorilta tulee upeita ajatuksia.

Siunattua adventin aikaa!

Janna Renko
KNT opiskelijajaoston
varapuheenjohtaja
janna.renko@student.diak.fi