3 kysymystä uudelle kirkkoneuvokselle

0
2507
– Hyvinvoivat työyhteisöt ovat tuottavia, uudistuvia ja kannustavia, Anna Kaarina Piepponen summaa.

Anna Kaarina Piepponen valittiin syyskuussa Kirkkohallituksen työmarkkinajohtajana toimivan kirkkoneuvoksen virkaan. Dino-lehti kysyi häneltä kolme isoa kysymystä.

Anna Kaarina Piepponen, 49, on syntyperäinen helsinkiläinen oikeustieteen kandidaatti ja Töölön seurakunnan jäsen. Hän elää uusioperheessä, jonka kolmesta lapsesta vanhin on jo muuttanut omilleen. Perheeseen kuuluu myös lapinkoira Roni.

Ennen kirkkoneuvoksen virkaa Anna Kaarina työskenteli valtion työmarkkinalaitoksessa. Hän on ollut myös Helsingin kaupungilla hallinnonjohtotehtävissä kahdessa eri virastossa.

1. Millainen kirkko on työnantajana?

– Sen lyhyen kokemuksen mukaan, joka minulle on nyt muodostunut, pidän kirkkoa hyvänä työnantajana. Ihmiset ovat kirkon alalla ystävällisiä. Haluaisinkin, että kirkko on luotettava ja keskusteleva työpaikka.

2. Miten kirkosta luodaan Euroopan paras työpaikka?

– Euroopan paras työpaikka tehdään työtä tekemällä. Luottamuksen lisääminen esimiesten, alaisten, eri yksiköiden, organisaatioiden ja luottamusmiesten välillä on tärkeää. Puheiden pitäisi vastata tekoja. Euroopan paras työpaikka luodaan arjessa. Mitään asioita ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä. Hyvinvoivat työyhteisöt ovat tuottavia, uudistuvia ja kannustavia.

3. Miten nuoriso- ja diakoniatyöntekijöiden palkat saadaan kilpailukykyisiksi?

– Näin lyhyellä työkokemuksella en vielä oikein osaa ottaa kantaa tähän. Julkisen työn palkkojen pitäisi olla tasolla, joka vastaa työssä edellytettävää vaativuustasoa. 

Teksti ja kuva Tanja Puhakka