Palkitaan ansioista

0
231

Muistatko sen tilanteen, kun kiitos tuli oikeaan aikaan ja paikkaan? Olit tehnyt jotain hyvin ja se oli huomioitu. Miten hienolta kiitos tuntuikaan ja sai elämän maistumaan. Onhan työpaikallasi kiitoksen ja hyvän palautteen kulttuuri? Sanoitetaanko teillä onnistumisia ja ohjataan eteenpäin näyttämällä, mikä meni hyvin? 

Diakoniatyöntekijöiden Liitto haluaa olla edistämässä palautteen antamista diakoniassa ansioituneille. Meillä on nyt olemassa Pro diaconia -palkitsemisjärjestelmä ja pätevyysmerkit sekä diakonian riipus. Pro diaconia -palkitsemisjärjestelmään kuuluvat Pro diaconia -mitali vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille sekä uutena diakoniatyöntekijöille ja muille diakoniasektorilla työskenteleville Pro diaconia -ansiomitalit. 

Pro diaconia -ansiomitalit ja Pro diaconia -ansioristi ovat tarkoitettu seurakuntien, kirkon, kristillisten järjestöjen tai vastaavien toimijoiden työntekijöiden huomioimiseen heidän diakonisesta toiminnastaan tai työstään diakoniatyön ja diakoniatyöntekijöiden hyväksi. Ansiomitaleita on neljä: pronssinen, hopeinen, kultainen ja ansioristi. Seurakunnat tai esimerkiksi liiton osastot voivat esittää myönnettäväksi pronssista, hopeista ja kultaista ansiomitalia. Lopullisen päätöksen myöntämisestä ja mitalin tasosta tekee liiton hallitus. Ansioristiä voi esittää liiton osasto, puheenjohtajisto tai liiton hallitus ja sen myöntämisestä päättää liiton hallitus. 

Dtl.fi-sivulla on lisää infoa ja hakukaavake. Liiton kotisivun etusivulla on välilehti nimeltä Pro diaconia -mitalit. Sieltä löydät tarkat tiedot mitaleista, perusteista ja hakuohjeet sekä hinnaston. Hakijataho kustantaa mitalin sekä huolehtii, että mitali jaetaan sen arvon mukaisesti. Pronssisesta ja hopeisesta ansiomitalista on jatkuva haku, ja päätös voidaan tehdä jokaisessa hallituksen kokouksessa. 

Kultaisen ansiomitalin ja ansioristin esitykset on tehtävä 1.5. mennessä ja ne voidaan luovuttaa aikaisintaan 1.9. Diakonian viran päivänä. Huom! Poikkeuksellisesti vuonna 2023 kultaisen ansiomitalin ja ansioristin hakuaikaa on jatkettu 6.8.2023 saakka. 

Edistetään kirkossa ja järjestöissä hyvän kehää ja palkitaan ansioista diakoniatyöntekijöitä.

Teksti Tiina Laine

Kuva Kultakeskus